Slaapmeditatie voor diepe slaap | drie voorbeelden
14 oktober 2020 
in Slaap
2 min. leestijd

Slaapmeditatie voor diepe slaap | drie voorbeelden

Vind je het lastig om ’s avonds in slaap te vallen? Een korte slaapmeditatie voordat je de nacht in gaat kan je hierbij helpen. Op YouTube vind je vele geleide slaapmeditaties. We hebben er drie voor je uitgekozen.

Probeer ze allemaal eens uit. Je zult merken dat iedere meditatie zijn eigen kenmerken heeft qua stem, sfeer en muziek. Smaken verschillen! Soms is het even een zoektocht om je favoriete meditatiekanaal te vinden, maar als je hem eenmaal hebt gevonden kun je heerlijk vooruit met ontspannen meditaties.

Slaapmeditatie #1: With Joy

Deze eerste meditatie is ingesproken door Jolanda Hoogkamer van With Joy. De meditaties van With Joy richten zich op hooggevoelige mensen. De slaapmeditatie die we hier delen zal je langzaam maar zeker in een een ontspannen sfeer brengen, waarbij je de gedachten en gevoelens van de afgelopen dag van je af kan laten glijden.

Slaapmeditatie #2: Meditation Moments

Deze meditatie is van Meditation Moments, een programma van Michael Pilarczyk. Deze meditatie duurt zo’n 11 minuten en bevat onder andere een bodyscan. Op het YouTube-kanaal of in de app van Meditation Moments vind je meer gratis geleide meditaties.

Bevalt de stem van Michael je? Je zou dan kunnen kiezen voor een betaalde versie van de app. Zo krijg je toegang tot alle meditaties, de luisterboeken (zoals Master Your Mindset) en ontspannen muziek.

Slaap lekker ?

 

Slaapmeditatie #3: Commit Happiness

Deze meditatie van Commit Happiness brengt je in een korte tijd naar een heerlijk ontspannen staat. Heb je moeite met het loslaten van gedachten aan het einde van de dag? Dan zal deze meditatie je goed doen. Geef je over aan de rustgevende stem van Luz en laat je meenemen naar een diepe en vitaliserende slaap.

Tot slot

Geleide meditaties kunnen je helpen om makkelijker te slaap te vatten. Naast mediteren zijn er nog een paar andere essentiële dingen die je kunt doen om je slaap te verbeteren. Je leest er alles over in ons artikel ‘Zo zorg je voor een goede slaaphygiëne‘.

We zijn natuurlijk ook benieuwd wat je van deze meditaties vond! Laat je comment òf je tip voor een ander meditatie kanaal hier achter. Zo ondersteun jij anderen weer bij het zetten van de volgende stap in hun herstel.

Over de schrijver
Ik ben initiatiefnemer van Holistisch Herstel, een online platform voor iedereen die in herstel is van overbelastingsklachten. Ik werkte bijna tien jaar in het hoger onderwijs en kreeg in 2018 tijdens mijn sabbatical te maken met een burn-out en fibromyalgie. Op dat moment maakte ik een reis in m'n camper door Europa en leerde ik langzaam maar zeker de ups&downs van het herstelproces kennen. Uit deze leerweg is Holistisch Herstel ontstaan.
Reactie plaatsen